fredag 30 november 2012



Var på stan med mor, fikade med Isacs föräldrar och spenderade massor av pengar på mer eller mindre nödvändiga saker.

Bland annat en klänning till bröllopet i januari och min käre fars femtioårsfest i februari. Som bekant är det här med att ta självporträtt i speglar inte en av mina stora talanger, och än mindre att få bort förbannat gult ljus. Så bilden gör inte klänningen rättvisa överhuvudtaget. Men den är fin. Ryggen är ju egentligen själva grejen så det var bara den jag försökte få med... Fast jag verkar ha råkat få bort fokusen tillsammans med majoriteten av det gula ljuset..
NÅJA. Tänk rokokotavelram eller något. och massa sammet och beiget skumt tyg. Har inga skor att ha till. åh. Och måste hitta en freebra i lämplig storlek. Håhåjaja    

Sen blev det en massa andra saker också, bland annat the Body Shops adventskalender och nytt Chanelnagellack att dela på med mor.


Och en ny stringhylla, som tvärt emot vad Julia trodde (o du aningslösa tös gällande svensk och berömd sextiotalsdesign) inte är en hylla för stringtrosor, utan en sån här ->
Fast det var ju inte den här jag köpte idag (pappa är inte hemma och jag känner verkligen inte för att skruva upp en hylla själv när vi har en utbildad civilingenjör i familjen). Det blev en grå, att ha ovanför skrivbordet. Bekämpar oreda med fler förvaringsmöjligheter...

Insåg nu när jag kollade på bilden att jag har en tub urtunningsgloss för akrylfärg stående bland mina nagellack. Vad gör den där? Ingen vet...

torsdag 29 november 2012

Muse ställer in min och Isacs konsert nästa vecka. Livet kan gå och dö.

Men ska på vinterbröllop i Åre i Januari så det är ju alltid något.

Vill ha snö som ligger kvar lite D:

onsdag 28 november 2012

Vem längtar inte efter det nya året när man köpt en ny och fin kalender? :>

tisdag 27 november 2012

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kim-jong-un-utsedd-till-varldens-sexigaste_7705796.svd

måndag 26 november 2012

Var ju som sagt i Budapest i helgen. Trots typiskt östeuropeiskt, grått väder så var det helt sjukt vackert och varje byggnad såg ut som en kanske lite sliten men ändå extremt vacker ... bakelse typ?
Vi hade ingen plan när vi gick runt på lördagen, och varken Yui eller hennes värdsyster hade någon egentlig koll så det slutade med att vi virrade runt och gick mot de maffigaste husen vi kunde se. I slutänden lyckades vi ändå täcka in det mesta som enligt guideboken var värt att se utan att stressa för mycket.

Här kommer så lite blandade bilder~





Parlamentsbyggnaden



Obligatoriska bilder på trådar i luften, i detta fall spårvagnsledningar. Mycket vackra.



Ungerns svar på SVTs högkvarter..


Sen såg det ju ut såhär ibland också... 


Groteskt stor katedral i mitten av stan. 


Kvällsutsikt uppifrån kullen/berget/klippan där slottet ligger.

fredag 23 november 2012

torsdag 22 november 2012


Wut? Eller är det bara jag? Hallucinerar jag?

Dagens jävla fluffhår. Vetefan vad som hände men det var fan ingen fin bena. Luggen på andra sidan också åhja. Flippade dessutom bilden så att den blev åt rätt håll. Mindfuck. Jag ser aldrig mig själv såhär. Utomkroppsliga erfarenheter är inget jag har gott om så att säga. 

Passande med tanke på att vi var på Julias utställning SMAL halva eftermiddagen och blev (IMO) matade med lite propaganda om hur man ska älska sig själv och hur dåligt det där att sträva efter perfektion. Lite hårt kanske, tanken var god och jag tycker att det är ett viktigt projekt. MEN; jag är inte fjorton år längre och har en skev bild av verkligheten, jag tycker om att bli matad med bilden av att det perfekta existerar, och tror att det är ett mänskligt drag att attraheras av vad vi upplever som vackert. Dock är det ju sorgligt att det finns barn och unga som tror att det är möjligt att se ut som på en retuscherad bild i verkligheten. Det går, men det ser inte verkligt ut. Hence, alla ryska tjejer på nätet som ser ut som dockor. 

Ohwell, Förutom tre timmar av kombinerad matte och fysik har jag överlevt även denna dag på jorden utan större missöden. Lämnad ensam på skolan för att vissa tre så kallade väninnor glömde att vänta på mig. Paniken i att ana att man kanske ska tvingas sitta ensam och äta i matsalen saknar motstycke men jag blev kompenserad med av en donkenglass från Julia. All is well that ends well. 

[Här ska det vara en bild på glassen, men dropbox segar sig]

Somnade i relaxrummet (hahahah) i ren ilska över att två huvudkaraktärer bragtes (tydligen stavas det så, fett skumt..) om livet i Game of Thrones del 4. Vilket iofs hände igårkväll men ändå. Jag är så ARG. Fortfarande. Man kan ju gå och tro att karaktärer som har egna kapitel inte skulle kunna bli dödade, men icke. Vafan? Två huvudkaraktärer också. I samma kapitel. 
Insåg nu att Ned hade egna kapitel och han dog ju efter halva första boken..... 

Drack kaffe för en timma sedan, därav wall of randomness. 

Halsen känns som om att jag svalt en synnerligen stickig raggsocka. Men Budapest om ett dygn, fika med Sälen i eftermiddag och lunch om mindre än en och en halv timma!

Vill ha fin höst igen...


måndag 19 november 2012


Hittade en finfin fuskpäls på Monki. Hatar ju fuskpäls with passion, men den här var väldigt fin i färgerna trots att den var äcklig att ta på. Funderar på möjligheterna vad gäller att få tag på en äkta ombrefärgad päls. I Stockholm då, I suppose.

Har även varit på biblioteket och lånat guideböcker inför Budapest på fredag (helt sjukt pepp). Blättrat lite i dem iallafall men vet inte om jag blev så mycket klokare. Det var mycket fina bilder på mycket fina badhus och det känns ju som ett måste.
Hade ju inte precis någon plan när vi bestämde oss för Budapest så förutom lite folk att träffa så har vi inga planer alls. Peppar dock hotellfrukost och kanske lite varmare väder. Och Yui.






Idag har jag.. ätit.
I olika konstellationer, men jag skulle ändå säga att min dag har bestått av inmundigande av föda.

Först lite fika under själva presskonferensen angående Julias uppdaterade civilstatus, tatueringar och oralsex.
Sen lunch med Lina, som missat konferensen, så då avhandlade vi ungefär samma saker fast kanske lite mer grundligt (långlunch).
Och slutligen fika med Hedda, även detta på Kuriosa.

söndag 18 november 2012

Lana Del Reys låt "Cola" är nog en av de mindre tacksamma låtarna jag haft på hjärnan. Den är sjukt bra, men den synnerligen välupprepade textraden "my pussy tastes like pepsi cola" gör den föga trallvänlig.

Taggar studiedag imorgon, med presskonferens hos Julia vid halv tolv.

Been trying hard not to get into trouble but I got a war in my mind




Dis. Ohgod. Älskade Lady Gagas långa videos och Lana Del Reys förra album. Åhhej. Vem vill se henne med mig i vår? Annars åker jag fan själv.
Hon är ju som om Effy skulle göra musik.

lördag 17 november 2012

Dör lite över Lana Del Reys nya album. Hon är nog min största musikaliska upptäckt 2012. Fast det är svårt att säga.. men vårvintern 2012 iallafall..

Efter gårdagens minst sagt galet bra utekväll på världens bar och random lägenhet på slutet vaknade jag och var helt slut. Känns som att jag aldrig riktigt vaknade idag...
Har stått på gymnasiemässan med Agnes och pratat med barn om att de ska åka utomlands, gått en sväng på stan inklusive fika med Isac. Avhandlat gårdagens efterdyningar med folk och köpt omfg en ny mascara. Blir lika jävla förvirrad varje gång men nu blir det nog bra kanske...

Peppar att vara ledig på måndag och att man åker till Budapest mycket snart

Råttspanar vid söder tull.... den försvann precis in i buskarna igen


torsdag 15 november 2012

Ligger i sängen och pustar ut efter festen. Som minus några små polacker, spanjorskor och en turk som fick tag på öl, var väldigt mellanstadiediscojulavslutning på ett bra sätt! Och minus att jag blev rätt översocialiserad och var tvungen att sätta mig i ett tyst och mörkt grupprum och skypa ett tag. Asocial chey

Längesen jag frukostbloggade nu, nen jag sitter mittemot två turkiska flickor som knappt säger något och inte förstår vad jag säger.


onsdag 14 november 2012



Min dag, pretty much. 

Involverade även massor av turkar och spanjorer som inte förstod engelska och massor av tyskar som gjorde det, samt en brittisk pöjk som smitit in i spanjorernas grupp. Hans synnerligen breda dialekt avslöjade honom dock...


Slutligen shoppade vi tomteluvor, glitter, godis och annat shit för massa pengar och stal en kundvagn som vi tog med oss både till skolan och myrorna...

Ser fram emot en öl med Sälen på fredag

tisdag 13 november 2012

Turkiskorna är är
små, söta och med ett väldigt begränsat engelskt ordförråd. Dock hade de med sig enorma mängder turkiskt godis och nötter så <3
Ändock inte helt pepp... Mest på grund av massa fucking jävla saker som jag borde ha gjort som jag inte har gjort och saker som jag borde göra som jag vet att jag inte kommer göra. Och mensvärk.
Men det är inte så långt kvar till jullovet och ännu mindre tid kvar till Budapest.
Och idag blev jag erbjuden att åka till Ukraina.

måndag 12 november 2012

Blandade tankar från dagen

1. Jag gillar dagishår. Som Linnèa och Hedda så finkänsligt beskrev mitt flätvågiga hår. Asså det är ju verkligen dagis, men ändå. Ah. Mh. Instant volym i flera dagar och tvivelaktig snygghetsnivå. Snarare lite fulsnyggt. Instant love alltså.
2. Det blir till 99% chans inget Frankrike för mig på nyår. Ah, så kan det gå. Hade först en liten tanke om att ha värsta feta festen hemma och typ bjuda 40 pers och så. Men sen kom jag på att jag ju egentligen redan är bortlovad på nyår. Sen typ ett år tillbaka.
3. Alltså blir det Danmark på nyår, Linnéa och Isac; om ni mot förmodan läser detta och jag inte redan har pratar med er om det - är ni intresserade? Till Sebastian alltså. Kommer bli gal1.
4. Veckans utbytesprojekt - vafan har jag gett mig in på? Nåja, det ska nog gå vägen, det här också
5. Har gått från att vela ragequita gymnasiet och flytta till Frankrike till att vilja gå i ide tills nästa sommar. Har egentligen ingen anledning, men. Ah.
6. Jag har fått lite framtidsplaneringsallergi tror jag. Ew.

Standardmorgon

Man kan ju bli förbannad för mindre


fredag 9 november 2012

Tog ett bad och insåg varför jag inte badat sen jag kom hem till Sverige. Vad i helvete?
1. Varmvatten i Sverige (aka hos oss) är inte varmt. 
2. Vanliga badkar kyler ned vattnet från behagliga 43 till typ 25 på typ en kvart
3. Det är trångt
4. Och lågt
5. Och det finns ingen TV
6. Osv

torsdag 8 november 2012

 Sitter och ser fram emot att få gå och lägga mig och sova. Känns som att jag inte sovit på en vecka. Inte ordentligt iallafall, och det stämmer...
Åherregud.

Matteprov imorgon dessutom.

Ber om ursäkt för extremt dålig uppdatering. Till mitt försvar har det inte riktigt hänt saker som man kan skriva om. Eller inte jag iallafall.
Jag har fikat mycket iallafall, i olika konstellationer.
<- Här, till exempel, igår, med Sälen.
Konstig, konstigare, THIS ->
Asså va?

fredag 2 november 2012

torsdag 1 november 2012

Börjar med en sedvanlig ursäkt till Julia för att jag bloggar lika lite som Magdalena Ribbing.

Jag har haft ett översocialt dygn. Har spontant och planerat träffat nästan halva min vänkrets känns det som..
Sov hos Naim, skulle till Julia på förmiddagen, träffade en kompis från högstadiet utanför spårvagnen, helt oplanerat. Visade upp en klänningsprototyp inklusive tygprov för Julia, stapplade mot skolan för att hämta böcker (ingen var där), stapplade till ica och köpte mat (första födan på 24 timmar inte inräknat två mackor och två liter juice) verkligen stapplade till biblioteket där jag inte ens han börja plugga efter att ha återhämtat mig innan jag blev bjuden på sushi av Hedda för att fira att hon fått jobb. Grattis igen!
Sjukt värt dygn, minus en mycket massakrerad arm (klappa katter=risky business) och lite svält där på mitten.
Imorgon blir det IKEA och annat trevligt...